30 de opozanți ai alegerilor locale din Moscova au fost arestați ieri

327
Circa 30 de opozanți care au denunțat neregulile de la alegerile locale din Moscova, câștigate detașat de partidul Rusia Unită a premierului Vladimir Putin, au fost arestați ieri în capitală, relatează postul de radio "Ecoul Moscovei" și agenția Interfax, citate de AFP.
Lolita Țaria, șefa Frontului Cetățenesc Unit, mișcarea fostului campion mondial la șah, Garry Kasparov, și circa 30 de opozanți care se pregăteau să participe la o manifestație neautorizată în piața Pușkin, în centrul Moscovei, au fost luați de forțele de ordine, a precizat Interfax.
Liderul mișcării de opoziție "Noi", Roman Dobrohotov, a fost arestat în stația de metroul Pușkin, în momentul în care făcea declarații pentru presă, potrivit aceleiași surse.
Circa 100 de manifestanți au răspuns la apelul organizatorilor care intenționează să denunțe fraude la alegerile locale organizate duminică în mai multe regiuni din Rusia.
La Moscova, lista Rusia Unită, condusă de foarte controversatul primar al capitalei, Iuri Lujkov, a obținut 66% din sufragii, adică aproape cu 20% mai mult decât la scrutinul precedent, din 2005 (47,25%), potrivit Comisiei Electorale Centrale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.515 secunde