60.000 de companii grecești sunt dispuse să-și transfere activitatea în Bulgaria

86
1
60.000 de companii grecești sunt dispuse să-și transfere activitatea în Bulgaria - grecia-1437574089.jpg

Articole recomandate

Circa 60.000 de companii din Grecia sunt dispuse să își transfere activitățile în Bulgaria, din cauza măsurilor de restricționare a activității băncilor și de control al capitalului, scrie Digi24.ro.


Cu toate că băncile elene au fost redeschise luni, după ce au fost închise timp de trei săptămâni, fondurile firmelor continuă să fie blocate, iar acestea nu pot face plăți către furnizorii străini.

Asociația pentru Capital Industrial din Bulgaria (BICA) estimează că posibila redirecționare a firmelor elene în Bulgaria ar crea cel puțin 20.000 de locuri de muncă.

Un astfel de transfer ar facilita activitatea comercială a firmelor elene, dar companiile ar avea nevoie de mai mult timp pentru activitățile de export al produselor.

În prezent, firmele elene nu se mulțumesc doar să se stabilească în apropierea graniței, la Petrich și Sandanski, ci și în alte orașe bulgărești.

Grecii cumpără în Bulgaria tot mai multe proprietăți pentru birouri și solicită deschiderea de conturi la băncile bulgărești, pentru a putea să își plătească furnizorii.

Un alt motiv pentru transferul operațiunilor companiilor din Grecia în Bulgaria este majorarea impozitului pe profit la 29%, în timp ce impozitul din Bulgaria este de numai 10%.

În prezent, companiile elene asigură locuri de muncă pentru 70.000 de bulgari și, potrivit estimărilor, numărul acestora ar putea depăși 90.000.


Comentează știrea

costy
22 iulie 2015
afaceri

Oportunitate foarte serioasa de castig acasa! Simplu, comod, convenabil, adica exact ceea ce cauti. Acum este timpul sa uiti alte oferte neserioase si sa incepi sa castigi imediat bani! Nu recrutezi oameni, ci doar desfasori o activitate interesanta si de viitor. Cere mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3694 secunde