Criză Grecia / BCE va acorda încă 900 de milioane de euro băncilor elene

66
1
Criză Grecia / BCE va acorda încă 900 de milioane de euro băncilor elene - grecia2-1437575830.jpg

Articole recomandate

Grecia primește un nou ajutor financiar, după ce Banca Centrală Europeană a decis să acorde încă 900 de milioane de euro băncilor elene, a transmis Realitatea TV. O serie de economiști, însă, intervievați de Bloomberg, estimează un declin al PIB-ului Greciei de 0,7% în acest an, de la un avans de 0,8% în 2014, potrivit Realitatea.net.


Ar fi al șaptelea declin anual din 2008, când Grecia a intrat în recesiune.

În luna mai, Comisia Europeană a înrăutățit prognoza privind creșterea economică a Greciei, la 0,5%, față de un avans de 2,5% previzionat anterior, dar economiștii intervievați de Bloomberg argumentează că o estimare privind un recul de 0,7% este mult mai realistă.

De asemenea, economiștii au revizuit și prognoza privind rata șomajului în acest an, la 25,9%, de la estimarea de 26,3% în aprilie, iar deficitul ar urma să se situeze la 3% din PIB, față de previziunea anterioară, de 1,9% din PIB.

Economia Greciei a reintrat în recesiune în primul trimestru din 2015, înregistrând un declin de 0,2%, după o scădere de 0,4% în precedentele trei luni, a anunțat recent Oficiul elen de Statistică (ELSTAT).

În 2014, economia a ieșit din recesiunea care a durat șase ani, înregistrând un avans de 0,8%, dar turbulențele din ultimele luni au afectat evoluția PIB-ului. Săptămâna trecută, Grecia a obținut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiară (EFSM), bani suficienți pentru a asigura finanțarea Greciei până la finalizarea negocierilor cu creditorii internaționali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel după 2010.

În ritm anual, PIB-ul Greciei a crescut cu 0,4% în primul trimestru din 2015, o încetinire față de avansul de 1,3% din ultimele trei luni ale lui 2014.


Comentează știrea

costy
22 iulie 2015
afaceri

Oportunitate foarte serioasa de castig acasa! Simplu, comod, convenabil, adica exact ceea ce cauti. Acum este timpul sa uiti alte oferte neserioase si sa incepi sa castigi imediat bani! Nu recrutezi oameni, ci doar desfasori o activitate interesanta si de viitor. Cere mai multe detalii la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1112 secunde