A fost anunțată lista scurtă la premiile Oscar 2022

259
A fost anunțată lista scurtă la premiile Oscar 2022 - oscar-1640531591.jpg

Articole recomandate

Cea de-a 94-a gală de decernare a premiilor este programată să aibă loc pe 27 martie, la Los Angeles! Oficialii The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences au anunțat lista scurtă a nominalizărilor pentru Premiile Oscar de anul viitor. Voturile vor începe pe 27 ianuarie și se vor încheia pe 1 februarie. În ceea ce privește lista completă, aceasta va fi publicată pe 8 februarie.

''No Time To Die'' şi ''Dune'' conduc în prima rundă de filme anunţate pe lista scurtă pentru cea de-a 94-a ediţie a ceremoniei premiilor Academiei Americane de Film, informează miercuri DPA/PA Media.

Ambele filme au fost incluse pe lista scurtă în patru categorii, după ce au fost anunţate zilele trecute zece producţii, conform Agerpres.ro.

Ultima peliculă în care Daniel Craig interpretează rolul James Bond, ''No Time To Die'', a fost nominalizat pentru machiaj şi coafură, muzică (melodie originală), sunet şi efecte vizuale.

Filmul epic SF ''Dune'' în regia lui Denis Villeneuve, cu Timothee Chalamet şi Oscar Isaac, a fost inclus pe lista scurtă pentru machiaj şi coafură, muzică (coloană sonoră originală), sunet şi efecte vizuale.

Alte categorii anunţate au fost cele pentru film documentar, scurtmetraj documentar, documentar internaţional, scurtmetraj animat şi scurtmetraj live action.Advertisement

''Spiderman: No Way Home'', cu Tom Holland şi Zendaya, a fost nominalizat la două categorii, pentru sunet şi efecte vizuale. Blockbuster-ul a fost un succes de casă în primul weekend de la lansare, cu încasări de aproximativ 600 de milioane de dolari în întreaga lume. Pelicula a fost depăşită doar de ''Avengers: Infinity War'', care a obţinut încasări de 640 de milioane de dolari în întreaga lume şi de ''Avengers: Endgame'', cu 1,2 miliarde de dolari.

Alte trei filme Marvel au fost nominalizate pentru efecte vizuale: ''Black Widow'', ''Eternals'' şi ''Shang Chi: Legend Of The Ten Rings''.

''The Power Of The Dog'' de la Netflix, cu Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst şi Jesse Plemons, a fost inclus pe lista scurtă pentru muzică (coloană sonoră originală) şi sunet.

Cântăreaţa Billie Eilish are două nominalizări pe lista scurtă pentru documentarul ''The World's A Little Blurry'' şi piesa tematică din ''No Time To Die'', pe care a compus-o şi interpretat-o împreună cu fratele ei, Finneas O'Connell.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4821 secunde