A fost găsită maşina cu care mollahul Omar a fugit de raidurile americane, după atentatele din 9/11

159
A fost găsită maşina cu care mollahul Omar a fugit de raidurile americane, după atentatele din 9/11 - gbadea7iulie2022transnvbqzqnjv4b-1657188265.jpeg

Articole de la același autor

Maşina folosită de mollahul Omar, liderul istoric al talibanilor, pentru a fugi de raidurile americanilor după atentatele din 11 septembrie a fost găsită în estul Afganistanului, au anunţat responsabili locali citaţi de AFP, scrie Agerpres.



Autoturismul, o Toyota Corolla albă, a fost îngropată acum 21 de ani într-o grădină dintr-un sat din provincia sud-estică Zabul de responsabilul talibanilor Abdul Jabbar Omari, care a ordonat dezgroparea sa, săptămâna aceasta.

Rahmatullah Hammad, director pentru informaţii şi cultură în Zabul, a precizat pentru France Presse că maşina este în stare bună şi că "mujahedinii au îngropat-o în memoria lui Omar în 2001, pentru a evita distrugerea ei".

Potrivit acestuia, automobilul urmează să fie trimis muzeului naţional din Kabul, pentru a fi expus ca "monument istoric major".

Mollahul Omar a condus mişcarea islamistă radicală instalată la putere în Afganistan în 1996, după un sângeros război civil, şi a impus în ţară o interpretare radicală a sharia (legea islamică). Afganistanul a devenit ulterior un sanctuar al grupărilor jihadiste, între care Osama Ben Laden şi reţeaua sa Al Qaida, artizanii atentatelor din 11 septembrie 2001.

A murit în clandestinitate în 2013, autorităţile menţinând secret decesul său timp de mai mulţi ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9914 secunde