A murit Barbara Bush, soție și mamă de președinți ai SUA

173
A murit Barbara Bush, soție  și mamă de președinți ai SUA - barbarabush2-1524058911.jpg

Articole recomandate

Barbara Bush, soția fostului președinte al SUA George Bush, a murit marți, la vârsta de 92 de ani, informează Reuters. Decesul a fost anunțat de familie.

Duminica trecută, se comunicase că starea sănătății fostei prime doamne s-a deteriorat și că s-a renunțat la tratamente, iar ea primea doar îngrijiri pentru diminuarea suferințelor.

Barbara Bush a fost un personaj unic în istorie, care și-a văzut atât soțul, cât și un fiu la Casa Albă. Ea a fost soția celui de-al 41-lea președinte al Statelor Unite, George Herbert Walker Bush (1989-1993) și mama celui de-al 43-lea, George Walker Bush (2001-2009). Abigail Adams, soția președintelui John Adams (1797-1801) a murit înainte de alegerea ca președinte a fiului ei, John Quincy Adams (1825-1829).

Barbara și George Bush senior aniversaseră în ianuarie 73 de ani de căsnicie. Cei șase copii ai lor au preluat de la tată porecla dată cu afecțiune mamei: "vulpea argintie". În spatele imaginii ei cu părul complet alb se ascundea o apărătoare înverșunată a familiei, reamintește Reuters.

"Va rămâne multă vreme în amintiri pentru devotamentul ei față de țară și familie, pe care le-a servit în egală măsură la fel de neabătut", au comunicat președintele Statelor Unite, Donald Trump, și soția sa, Melania.

Barbara Bush a respins speculațiile că își folosește influența asupra soțului în scopuri politice, așa cum au făcut predecesoarele ei la Casa Albă, Nancy Reagan și Rosalyn Carter: "Nu mă joc cu funcția lui, iar el nu se joacă cu gospodăria mea", a declarat ea la un moment dat.

Născută în 8 iunie 1925, Barbara Pierce a copilărit în Rye, statul New York. În 1941 și-a întrerupt studiile la colegiul Smith și s-a logodit cu viitorul președinte George Bush, pe atunci aviator în forța aeriană a marinei SUA, care primise o permisie în timpul celui de-al doilea război mondial. În 1944, avionul lui a fost doborât de japonezi în Pacific, iar el a fost singurul supraviețuitor al echipajului, salvat de un submarin.

"Știam că o să vină acasă. Era Superman", a mărturisit Barbara Bush despre vremea războiului, la televiziunea CNN, în 2003.

George Bush și "Bar", cum îi mai spunea el, s-au căsătorit în 1945. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.662 secunde