A murit liderul Talibanilor, mulahul Omar

143
1
A murit liderul Talibanilor, mulahul Omar - mulahulomar-1438178025.jpg

Articole recomandate

Liderul Talibanilor afgani, mulahul Mohammed Omar a murit, anunță autoritățile din Afganistan. Informația nu a fost, însă, confirmată de reprezentanți ai grupării militante, informează Realitatea.net


"Retrasul" lider afgan ar fi murit în urmă cu doi sau trei ani, susține guvernul de la Kabul, pe baza informațiilor furnizate de serviciile secrete. Autoritățile refuză, însă, să dea detalii suplimentare.

Un purtător de cuvânt al talibanilor, contactat de BBC, a spus că va face o declarație de presă în curând.

Au mai circulat informații despre moartea mulahului Omar și în trecut. Totuși, acum este prima oară când "vestea" morții acestuia este confirmată de surse oficiale din interiorul guvernului afgan.

Mulahul Omar i-a condus pe talibani la victoria finală asupra milițiilor afgane rivale, în războiul civil care a urmat retragerii trupelor de invazie ale fostei URSS.

Alianța pe care a făcut-o cu liderul Al-Qaeda, Osama Bin Laden, a dus la o nouă invazie în "patria drogurilor", incursiunea americană din 2001, în urma atacurilor teroriste de la New York și Washington, pe 9 septembrie.

De atunci încoace, cu americanii tot timpul pe urmele lui, mulahul Omar și-a schimbat într-una ascunzătoarea, mai ales că Departamentul de Stat de la Washington pusese o recompensă de 10 milioane de dolari pe capul său.

.


Comentează știrea

Muftiul Iusuf
30 iulie 2015
Anunt de interse public !

Va dati seama cate virgine dare la dispozitie tipul asta acum ? Daca vreti si voi , nimic mai simplu: contribuiti cu bani pentru construirea moscheii neamului din Bucuresti !!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1492 secunde