Acordul SUA-Polonia pe scut a intrat în vigoare, interceptorii vor fi amplasați până în 2018

241
Acordul SUA-Polonia pe scut a intrat în vigoare, interceptorii vor fi amplasați până în 2018 - scutantiracheta53929400-1316100746.jpg

Articole recomandate

Acordul și protocolul adițional semnate de Washington și Varșovia pe tema desfășurării de interceptori pe teritoriul polonez au intrat în vigoare ieri, 15 septembrie, a anunțat Departamentul de Stat american.
"SUA și Polonia anunță că acordul pe sistemul de apărare antirachetă din 2008 și protocolul adițional din 2010 ce autorizează desfășurarea de rachete de interceptare SM-3 pe teritoriul polonez au intrat în vigoare din 15 septembrie", potrivit comunicatului.
Sistemul american va fi amplasat la baza Redzikowo, până în 2018. "Această bază reprezintă o contribuție semnificativă a națiunilor noastre la viitoarea capacitate NATO de apărare antirachetă", precizează Departamentul de Stat.
Anunțul vine după ce acordul dintre SUA și România pe scutul antirachetă a fost semnat marți la Washington de ministrul de externe Teodor Baconschi și secretarul de stat Hillary Clinton.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7921 secunde