Concurs CE apreciază orice acțiune a României care va conduce la creșterea absorbției fondurilor europene

334
CE apreciază orice acțiune a României care va conduce la creșterea absorbției fondurilor europene - fondurieuro-1316101176.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană apreciază orice acțiune a autorităților române care va conduce la îmbunătățirea absorbției fondurilor comunitare, a declarat, joi, Ton van Lierop, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn, ca răspuns la o solicitare a AGERPRES privind înființarea, în România, a unui minister responsabil cu gestionarea fondurilor europene.
"Orice acțiune care va conduce la îmbunătățirea absorbției fondurilor europene va fi apreciată de către noi. Orice inițiativă în acest sens ne bucură", a afirmat Ton van Lierop.
România are una dintre cele mai scăzute rate de absorbție a fondurilor europene, printre care se numără și fondurile de coeziune, aflate în responsabilitatea comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn.
Problema absorbției fondurilor europene se va afla pe agenda discuțiilor dintre responsabilii români și comisarul Johannes Hahn, care va efectua în perioada 22-23 septembrie o vizită la București.
Premierul Emil Boc a solicitat miercuri președinților Senatului și Camerei Deputaților să dispună măsurile necesare în vederea organizării unei ședințe comune a celor două Camere pentru obținerea aprobării Parlamentului în ceea ce privește înființarea Ministerului Afacerilor Europene.
Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul a transmis celor două Camere ale Parlamentului propunerile de completare a structurii Guvernului, prin înființarea Ministerului Afacerilor Europene, respectiv de numire a lui Leonard Orban în fruntea acestei noi instituții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1195 secunde