Acțiune de amploare a poliției din Bulgaria: Operațiunea a vizat o grupare specializată pe trafic de droguri și mașini furate

369
Acțiune de amploare a poliției din Bulgaria: Operațiunea a vizat o grupare specializată pe trafic de droguri și mașini furate - politistibulgari1-1309965315.jpg
Patruzeci și nouă de persoane au fost reținute în cadrul unei operațiuni speciale a poliției, intitulată "Șoc", lansată ieri dimineață, atât pe teritoriul Bulgariei, cât și în străinătate, a anunțat ministrul de Interne Țvetan Țvetanov.
Operațiunea, efectuată în cooperare cu EUROPOL și Secret Service din Statele Unite, a fost solicitată de Italia, în legătură cu o grupare infracțională de trafic de droguri și de mașini furate din Uniunea Europeană (UE) și aduse în Bulgaria. Acțiunea a fost ordonată și condusă de Kalin Gheorghiev, secretar în Ministerul de Interne, și s-a desfășurat în Sofia, Varna, Plovdiv, Burgas și Blagoevgrad, sub supervizarea Biroului Procurorului Suprem, citat de site-ul Novinite.com.
Potrivit unor informații neconfirmate, operațiunea a vizat, de asemenea, persoane implicate în infracțiuni financiare. Dar aceasta s-a concentrat asupra unor persoane și vehicule căutate prin Sistemul de Informații Schengen.
Avocatul uneia dintre persoanele reținute în operațiune, Mariana Todorova, a depus plângere pentru brutalitatea poliției în timpul arestării. Todorova a declarat că polițiștii au spart ușa locuinței clientului "fără să fie necesar", au prezentat niște "hârtii rătăcite" ca mandat de arestare european, au împușcat câinele de companie al familiei clientului în prezența a peste zece persoane, inclusiv minori, și l-au arestat pe bărbat fără să o informeze pe ea sau fără să o cheme la postul de poliție.
"Trebuie să întreb ofițerii de poliție de ce își depășesc drepturile și de ce, după ce o persoană, care este reținută și depune o plângere împotriva brutalității poliției sau procuraturii, aceeași persoană este acuzată că s-a opus reținerii", a declarat ea. Todorova a insistat asupra faptului că brutalitatea în acțiunile poliției a devenit un fapt comun în Bulgaria, în pofida relatărilor presei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3992 secunde