Adunarea Generală a ONU îi va cere lui Assad să demisioneze

329
Țări arabe au prezentat o rezoluție simbolică a Adunării Generale a ONU, care cere președintelui sirian Bashar al-Assad să demisioneze și să predea puterea unui guvern de tranziție, relatează Associated Press. Ea cere, de asemenea, ca armata siriană să oprească bombardamentele și atacurile de elicoptere și să se retragă în cazărmi. Un vot este stabilit pentru dimineața zilei de azi.

Proiectul de rezoluție dă o lovitură Rusiei și Chinei, "deplângând eșecul Consiliului de Securitate" de a acționa. Moscova și Beijingul s-au folosit de dreptul lor de veto în Consiliu, care este mai mic, dar mai puternic, pentru a opri rezoluțiile ce ar fi deschis ușa de sancțiuni contra Siriei.

În timp ce Adunarea Generală a celor 193 de membri nu are niciun mecanism legal pentru aplicarea unei rezoluții, un vot copleșitor ar putea avea putere morală și simbolică, notează AP. Votarea se face prin majoritate simplă și nu există niciun drept de veto.

ONU a raportat, miercuri, o escaladare semnificativă în războiul civil din Siria, în timp ce armata se folosește de avioane militare pentru a trage în combatanții opoziției în a 12-a zi a bătăliei pentru Alep.

Proiectul de rezoluție a Adunării Generale, redactat de Arabia Saudită și pentru care au făcut lobby Egiptul și Bahrain, este o încercare de a ieși din impasul Consiliului de Securitate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Iulie 2012
Stire din Actual : Nave rusești în largul Siriei!
Pagina a fost generata in 0.7318 secunde