AIRBNB interzice camerele video: Mesajul primit de proprietarii spațiilor de cazare din România

230
AIRBNB interzice camerele video: Mesajul primit de proprietarii spațiilor de cazare din România - cameredesupraveghere--1710269830.jpg

Articole de la același autor

AIRBNB interzice camerele video în interiorul spațiilor de cazare. Mesajul primit de proprietarii imobilelor din România care folosesc aplicația este clar: dacă nu le elimină până în 30 aprilie, anunțurile lor vor fi șterse de pe platformă.

Măsura pleacă de la faptul că utilizatorii Airbnb și-ar fi exprimat îngrijorarea cu privire la utilizarea camerelor de supraveghere din interior, în contextul vieții private.


Așa au apărut aceste noi reguli pentru spațiile de cazare.


„Aceste modificări au fost făcute în urma consultării cu oaspeții, gazdele și experții noștri în domeniul confidențialității și vom continua să solicităm feedback pentru a ne asigura că politicile noastre funcționează pentru comunitatea noastră globală”, a declarat Juniper Downs, șefa departamentului de politici și parteneriate comunitare al Airbnb, citată de BBC.


Redăm mai jos mesajul primit de proprietarii spațiilor de închiriat, de la AIRBNB. Este vorba despre acei proprietari care au declarat că dețin asemenea sisteme video.


”Ne actualizăm politica privind utilizarea camerelor de supraveghere, a sistemelor de înregistrare, a aparatelor de măsurare a decibelilor, precum și a dispozitivelor inteligente pentru casă pentru toate anunțurile Airbnb.

Ai indicat că deții camere de supraveghere sau dispozitive de înregistrare audio în una sau mai multe dintre locuințele tale.

Pentru a fi în conformitate cu noua politică, te rugăm să elimini toate camerele de supraveghere de interior, să specifici locul de amplasare a camerelor de supraveghere exterioare și să indici prezența aparatelor de măsurare a decibelilor.

Începând cu 30 aprilie 2024, următoarele reguli se aplică în cazul prezenței acestor dispozitive, chiar dacă ele sunt oprite:

AIRBNB interzice camerele video: Nu ai voie să deții camere care monitorizează spațiile interioare.


Trebuie să specifici locul în care sunt amplasate camerele de supraveghere exterioare. De exemplu: „Am camere care monitorizează ușa din față și piscina.”


Camerele de supraveghere exterioare sunt interzise în spațiile în care oaspeții se așteaptă să aibă mai multă intimitate, cum ar fi dușurile și saunele închise.

Dacă deții aparate de măsurare a decibelilor, ține cont de faptul că acestea sunt permise numai în spațiile comune și că trebuie să informezi oaspeții cu privire la existența lor.

Poți avea dispozitive inteligente, cum sunt televizoarele și asistenții vocali. Nu este obligatoriu să declari aceste dispozitive, dar te încurajăm să le spui oaspeților că ele există și cum să le dezactiveze.


Aceste cerințe nu se aplică în cazul dispozitivelor din spațiile comune aflate în exteriorul locuinței tale asupra cărora nu ai control, cum ar fi camerele de supraveghere din holul unui bloc de apartamente.

Aducem aceste modificări după ce am analizat cu atenție cum să răspundem cel mai bine îngrijorărilor comunității noastre privind intimitatea și securitatea.


Verifică și confirmă dispozitivele de siguranță în secțiunea Siguranța oaspeților din fila Anunțuri.

Nu uita să selectezi opțiunea Adaugă detalii și să incluzi informații despre camerele de supraveghere exterioare și despre aparatele de măsurare a decibelilor.


AIRBNB interzice camerele video: Ce se întâmplă dacă nu le elimini


Dacă anunțul tău nu este actualizat până pe 30 aprilie 2024, este posibil să îți fie blocat calendarul pentru rezervări viitoare sau să îți fie eliminat anunțul de pe Airbnb.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7529 secunde