Al treilea program de asistență financiară pentru Grecia

53
Al treilea program de asistență financiară pentru Grecia - parlamentgerman-1439979845.jpg
Parlamentul german va vota miercuri noul program de asistență financiară destinată Greciei, în valoare de 86 de miliarde de euro, a anunțat un purtător de cuvânt al Legislativului, scrie rfi.ro


Miniștrii Finanțelor ai statelor din zona euro au aprobat, aseară, cel de-al treilea program de asistență financiară pentru Grecia, care trebuie să adopte o serie de reforme macroeconomice, în sensul creșterii taxelor și reducerii deficitului bugetar, pentru a obține ajutorul de 86 de miliarde de euro.

Unele dintre statele membre ale zonei euro, inclusiv Germania, trebuie să-și consulte Parlamentele cu privire la noul plan de asistență financiară. Celelalte țări care trebuie să organizeze voturi în Parlament sunt Austria, Estonia, Portugalia și Spania, în timp ce Legislativul grec a aprobat acordul vineri.

Grecia va primi o sumă inițială de 13 miliarde de euro joi dimineață, a declarat Klaus Regling, șeful Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF). Grecia trebuie să achite în aceeași zi o rată de 3,2 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3081 secunde