Alegeri prezidenţiale extraordinare, miercuri, în Azerbaidjan. Peste şase milioane de cetăţeni, aşteptaţi la vot

182
Alegeri prezidenţiale extraordinare, miercuri, în Azerbaidjan. Peste şase milioane de cetăţeni, aşteptaţi la vot - 1-1707293119.jpg

Articole de la același autor

Peste şase milioane de azeri cu drept de vot sunt aşteptaţi să participe la alegerile prezidenţiale extraordinare care se desfăşoară, miercuri, 7 februarie, în Azerbaidjan, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Ambasada Republicii Azerbaidjan în România.

Reprezentanţa diplomatică azeră precizează că este pentru prima dată în istoria Azerbaidjanului independent când alegerile acoperă întregul teritoriu al ţării.

„Ca urmare a măsurilor antiteroriste desfăşurate în septembrie 2023, Azerbaidjanul s-a remarcat din rândurile unor ţări precum Moldova, Georgia şi Ucraina, care s-au confruntat cu probleme similare după obţinerea independenţei, şi a reuşit să-şi restabilească integritatea teritorială”, se arată în comunicat, referire la preluarea controlului total asupra regiunii Nagorno Karabah, populată majoritar de etnici armeni, după mai mult de treizeci de ani de secesionism şi război.

Se aşteaptă ca la alegerile prezidenţiale să participe 6.354.556 de cetăţeni azeri cu drept de vot. Împreună cu toate minorităţile etnice care trăiesc pe teritoriul Azerbaidjanului, minoritatea naţională armeană are dreptul de a participa la alegeri, subliniază ambasada.

Cetăţenii ţării care locuiesc în afara Azerbaidjanului sunt de asemenea aşteptaţi să participe activ la vot. Pentru ei au fost create secţii de votare în diverse ţări ale lumii, inclusiv în state europene, Franţa, Marea Britanie, Germania, Polonia, Cehia, Austria, Ungaria, România, Republica Moldova, precum şi în misiunile diplomatice ale Azerbaidjanului din alte ţări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.451 secunde