Alegeri primare în SUA: Mitt Romney, dublu învingător în Arizona și Michigan

220
Alegeri primare în SUA: Mitt Romney, dublu învingător în Arizona și Michigan - 110412romneyblue328-1330500458.jpg
Moderatul Mitt Romney a câștigat aseară alegerile primare republicane organizate în Michigan (nordul SUA), după ce a ieșit învingător în aceeași zi în cele organizate în Arizona (sud-vestul SUA), a anunțat presa americană, pe baza sondajelor realizate la ieșirea de la urne, notează AFP.



Din cele 74% de buletine de vot numărate în Michigan, Mitt Romney a obținut 41% din sufragii, devansându-i pe contracandidații săi Rick Santorum (37%), Ron Paul (12%) și Newt Gingrich (7%), beneficiind astfel de un avans suficient de confortabil pentru a câștiga în final, potrivit estimărilor canalelor CNN și MSNBC.

CBS l-a prezentat de asemenea învingător pe Mitt Romney în statul Michigan, unde se dă o bătălie crucială: candidatul republican joacă pe teren propriu în acest stat unde s-a născut, iar tatăl său este guvernator. O înfrângere pe acest teren familiar ar fi adus îndoiala cu privire la capacitatea sa de a conduce republicanii în bătălia prezidențială de la 6 noiembrie, în fața democratului Barack Obama.

Estimările canalelor de televiziune CNN și MSNBC îl prezintă de asemenea pe Romney câștigător în Arizona.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3524 secunde