România a blocat luarea unei decizii privind candidatura Serbiei la UE

455
România a blocat luarea unei decizii privind candidatura Serbiei la UE - serbiaeu-1330457537.jpg
România a blocat, în cursul reuniunii miniștrilor Afacerilor Europene din statele UE, luarea unei decizii privind acordarea statutului oficial de candidat Serbiei, anunță surse diplomatice citate de AFP.

Miniștrii Afacerilor Europene din statele UE au recomandat, ieri, acordarea statutului de candidat pentru aderarea la UE Serbiei, însă fără a lua o decizie formală.

"Miniștrii recomandă acordarea statutului de candidat Serbiei și așteaptă cu nerăbdare decizia care va fi luată de Consiliul European de acordare sau nu a acestui statut", conform unui comunicat al UE.

"România a blocat un acord imediat", anunță surse diplomatice. Acordarea statutului de candidat necesită unanimitatea celor 27.

Ministrul danez al Afacerilor Europene, Nicolai Wammen, a confirmat că vor avea loc "discuții" zilele următoare pentru aplanarea divergențelor care persistă.

"Dar s-a degajat totuși un consens la nivelul celor 27 pentru a se recomanda acordarea statutului de candidat Belgradului", adaugă ministrul danez.

România exercită presiuni asupra Serbiei pentru a primi garanții în privința etnicilor români, explică un diplomat, catalogând drept "o surpriză" opoziția Bucureștiului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4999 secunde