Alegerile prezidențiale din Kîrgîzstan vor fi organizate în termen de șase luni

302

Articole recomandate

Șefa Guvernului interimar din Kîrgîzstan, Rosa Otunbaieva, a anunțat ieri că alegeri prezidențiale vor avea loc în termen de șase luni, ca urmare a protestelor care au dus la înlăturarea președintelui Kurmanbek Bakiev.
"Puterea se află sub controlul Guvernului interimar. Această formă a sistemului politic va funcționa timp de șase luni pentru a elabora o nouă Constituție și a organiza alegeri prezidențiale în conformitate cu toate regulile democratice", a precizat ea.
Ulterior, fostul candidat al opoziției la președinție, Almazbek Atambaiev, a confirmat acest calendar în fața unei mulțimi de susținători ai opoziției.
"Alegerile prezidențiale vor avea loc în șase luni", a afirmat fostul premier.
"În acest moment, un grup de lucru condus de (opozantul) Omurbek Tekebaiev elaborează o nouă Constituție, o nouă lege electorală și o nouă legislație privind adunările pașnice", a adăugat el.
Fost ministru de Externe, Rosa Otunbaieva a fost desemnată de opoziție pentru a conduce Guvernul interimar care afirmă că deține controlul asupra țării și care-i cere lui Bakiev să demisioneze din funcția de președinte.
Noul Guvern din Kîrgîzstan deține controlul asupra poliției. Poliția din Kîrgîzstan este controlată în totalitate de Guvernul interimar format miercuri, după o serie de incidente în diferite regiuni ale țării, a anunțat noul ministru de Interne, Bolotbek Șerniazov, relatează RIA Novosti.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5515 secunde