Concurs Mandat de urmărire internațională pentru diplomatul român Silviu Ionescu

341

Articole recomandate

Poliția din Singapore a comunicat Interpol România un mandat de urmărire internațională a diplomatului Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri în Singapore, retras de la post după implicarea sa într-un accident soldat cu moartea unei persoane și rănirea altor două, informează surse judiciare, anunță Mediafax.
Procurorul șef al Secției de urmărire penală și Criminalistică din Parchetul instanței supreme, Marius Iacob, a confirmat, aseară, pentru Mediafax, că Interpol România a primit documentul de la Poliția din Singapore, care survine solicitării de comisie rogatorie transmisă de autoritățile judiciare de la București și la care oficialii singaporezi nu au răspuns încă.
Articolul 31 alineatul 1 al Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, din 18 aprilie 1961, prevede că "agentul diplomatic se bucură de imunitatea de jurisdicție penală a statului acreditar". Conform articolului 31 alineatul 4 al Convenției de la Viena "imunitatea de jurisdicție a agentului diplomatic în statul acreditar nu poate scuti pe acest agent de jurisdicția statului acreditant". În consecință, procedura penală într-un caz în care este implicat un diplomat în țara în care este acreditat se derulează în statul din care provine acesta, precizează autoritățile de la București. Atât România, cât și Republica Singapore sunt părți la Convenția de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, afirmă Ministerul Afacerilor de Externe (MAE).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6834 secunde