Aleksandr Zaharcenko a câștigat alegerile prezidențiale din Donețk - exit-poll

267
Aleksandr Zaharcenko a câștigat alegerile prezidențiale din Donețk - exit-poll - media140748062185349700-1414960971.jpg

Articole recomandate

Premierul în exercițiu al republicii autoproclamate Donețk, Aleksandr Zaharcenko, a câștigat alegerile prezidențiale din regiunea separatistă, obținând 81,3 la sută din voturi, potrivit unui exit-poll anunțat de președintele Comisiei Electorale Centrale, Roman Liaghin.


"Potrivit rezultatelor exit-poll-urilor, rivalii săi, Iuri Sivokonenko și Aleksander Kofman, au obținut 9 și respectiv 9,7 la sută" din voturi, a precizat Liaghin, scrie TASS în pagina online.

Partidul lui Zaharcenko, Republica Donețk, a câștigat de asemenea alegerile legislative din Donețk, cu 65,11 la sută din voturi. Mișcarea Donbasul Liber a obținut 34,8 la sută din voturile exprimate în cadrul scrutinului legislativ.

Alegătorii din regiunile separatiste din estul Ucrainei au votat duminică pentru a-și alege președinții și Parlamentele, pe fondul intensificării confruntărilor, într-un scrutin susținut de Moscova, dar denunțat de occidentali și care va complica eforturile de pace. Republicile Donețk și Lugansk, autoproclamate în aprilie de separatiștii proruși și nerecunoscute, intenționează astfel să își afirme legitimitatea și să se îndepărteze de Kiev, scrie mediafax.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5316 secunde