Gruparea Stat Islamic a executat în zece zile peste 200 de membri

344
Gruparea Stat Islamic a executat în zece zile peste 200 de membri - apellaocoalitieanatiunilorimpotr-1414961532.jpg

Articole recomandate

Jihadiștii din cadrul grupării Stat Islamic (SI) au executat în ultimele zece zile peste 200 de membri ai unui trib din provincia al-Anbar, situată în vestul Irakului, potrivit unor oficiali și unor surse locale. Victimele făceau parte din tribul sunnit Albu Nimer, ostil grupării Stat Islamic, potrivit surselor citate, care au menționat date și bilanțuri diferite pentru aceste execuții.

Un colonel din poliție, Shaaban al-Obaidi, a evocat peste 200 de morți, în timp ce Faleh al-Essawi, vicepreședinte al consiliului provincial al-Anbar, a vorbit despre 258 de morți.

Victimele, între care "femei și copii", fac parte "din tribul Albu Nimer" și au fost ucise "în ultimele trei zile", potrivit lui Essawi.Dar șeicul Naim al-Kuoud al-Nimrawi, unul dintre liderii tribului, a afirmat că 381 de persoane au fost ucise "din 24 octombrie și până astăzi (duminică)".

Gruparea Stat Islamic, vinovată de numeroase abuzuri - violuri, răpiri, execuții - în Irak și Siria, nu a revendicat aceste execuții. SI controlează 85 la sută din provincia al-Anbar, scrie mediafax.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1711 secunde