Aleksei Navalnîi: Vladimir Putin folosește războiul pentru a acoperi corupția

173
Aleksei Navalnîi: Vladimir Putin folosește războiul pentru a acoperi corupția - 177375-1645773951.jpg
Liderul opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că s-a folosit de invadarea Ucrainei pentru a acoperi corupția din Rusia, relatează BBC.


Într-o înregistrare video difuzată de publicația independentă Dojd, Navalnîi critică invadarea Ucrainei, scrie digi24.ro

Îmbrăcat într-o uniformă de închisoare, el spune în înregistrare că invazia va duce la „un număr mare de victime, un viitor distrus și continuarea acelei linii de sărăcire a cetățenilor Rusiei”.

„Acest război dintre Rusia și Ucraina a fost declanșat pentru a acoperi furtul de la cetățenii ruși și pentru a le distrage atenția de la problemele care există în interiorul țării”, a spus el.


Navalnîi a fost condamnat la peste un an de închisoare pentru acuzații de fraudă mai vechi, după ce a supraviețuit unui atac cu otravă, despre care el și Occidentul spun că a fost organizat de Kremlin.

Acum, el este judecat pentru noi acuzații care i-ar putea prelungi detenția cu 10 ani.

Însă, în timp ce Navalnîi se recupera în străinătate după tentativa de otrăvire, în Rusia a fost acuzat de „furtul” a 356 de milioane de ruble (4,7 milioane de dolari), bani donați fundației sale, între timp desființată, autoritățile catalogând-o drept organizație „extremistă”. De-a lungul timpului, prin intermediul acestei fundații, Navalnîi a publicat mai multe investigații video explozive, multe din ele avându-l ca personaj central pe Putin.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5763 secunde