ALERTĂ ÎN EUROPA ! Drogul 'zombi' face prima victimă, în MAREA BRITANIE

254
ALERTĂ ÎN EUROPA ! Drogul 'zombi' face prima victimă, în MAREA BRITANIE - untitled-1685341369.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat din Marea Britanie a devenit prima victimă a drogului "zombi", cunoscut sub numele de xilazină, un tranchilizant pentru animale consumat ca drog. Această situație ridică îngrijorări cu privire la traficul de opioide în Europa, deoarece xilazina, un puternic tranchilizant veterinar, a câștigat popularitate pe piața globală a drogurilor, anunță Euronews.

Karl Warburton, un consumator de droguri cunoscut, a fost identificat drept prima victimă a xilazinei în Marea Britanie. El a fost găsit mort în locuința sa în mai 2022, iar un studiu recent realizat de cercetătorii de la King's College London a confirmat prezența xilazinei în corpul său. Raportul medicului legist arată că Karl Warburton a avut istoric de consum excesiv de droguri și a fost internat în mai multe centre de dezintoxicare. În timpul autopsiei, au fost descoperite urme de heroină, cocaină, fentanil și xilazină în sistemul său.

Deși xilazina este autorizată ca sedativ și analgezic veterinar de către Agenția Americană a Medicamentelor (FDA) încă din 1972, utilizarea sa la oameni nu este aprobată. Consumul xilazinei poate încetini respirația și ritmul cardiac la niveluri periculoase și poate provoca infecții care prezintă riscul de a necesita amputarea membrelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0867 secunde