Amendă record de cinci miliarde de dolari pentru poluare

443
Amendă record de cinci miliarde de dolari pentru poluare - poluare-1396618798.jpg

Articole recomandate

Compania petrolieră americană Anadarko Petroleum va plăti 5,15 miliarde de dolari în cadrul unei înțelegeri cu Departamentul Justiției din SUA pentru stingerea mai multor procese privind poluarea, cea mai mare sumă câștigată de guvernul american într-o astfel de speță, potrivit Financial Times.


Suma reprezintă cel mai mare succes al Departamentului Justiției în zona problemelor de mediu, depășind cele patru miliarde de dolari plătite în 2012 de grupul BP în urma deversării catastrofale de petrol din Golful Mexic, cauzată de explozia platformei Deepwater Horizon.


Cu toate acestea, amenda este cu mult mai redusă față de sancțiunea maximă de 14,2 miliarde de dolari propusă în luna decembrie de o instanță din SUA, în timp ce guvernul american și colectivul de reclamanți asociați în procese împotriva Anadarko au cerut inițial daune de 25 miliarde de dolari.


Acțiunile companiei au urcat cu 14,5% după anunțarea înțelegerii.


Dosarul se referă la activitățile companiei energetice Kerr-McGee, preluată în 2006 de Anadarko. Kerr-McGee a fost acuzată că a deversat deșeuri toxice, inclusiv toriu, creozot și uraniu, la mai mult de 4.000 de locații din SUA pe o perioadă de câteva zeci de ani, scrie realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Aprilie 2014
Stire din Social : Praf saharian deasupra Constanței
Pagina a fost generata in 0.6555 secunde