Amenințare pentru securitatea Marii Britanii

957
Amenințare pentru securitatea Marii Britanii - mareabritanie-1323957791.jpg
Criza persistentă a zonei euro constituie principala amenințare pentru securitatea națională a Marii Britanii, a declarat miercuri, la Londra, șeful Statului Major al armatei britanice, Sir David Richards.

Generalul Sir David Richards a menționat, în timpul unei alocuțiuni la Royal United Services Institute, că revoltele "primăverii arabe" ar putea declanșa acțiuni periculoase ale islamiștilor în Marea Britanie.

"Riscul major la care Regatul Unit este supus are tentă economică mai mult decât militară", a mai declarat Sir David Richards.

"Acesta este motivul pentru care criza din zona euro are o atât de mare importanță", a declarat acesta, adăugând că "nicio țară nu se poate apăra dacă se află în faliment".

El consideră că situația incertă din Orientul Mijlociu reprezintă de asemenea un risc real, dar mai puțin important.

"Există riscul ca renașterea arabă să genereze fisuri și conflicte interne, ce pot depăși granițele, inclusiv islamismul militant", spune Richards, făcând referire la comunitățile de imigranți din Marea Britanie, mai ales cea provenită din Pakistan, țară ce traversează o perioadă de instabilitate.

Reducerea bugetului Apărării a făcut Marea Britanie să caute alianțe militare cu un număr mare de țări, tendință susceptibilă de a continua, consideră generalul, explicând că "alianțele cu țări din Golf și din Africa au generat rezultate în aceste regiuni, cu un cost uimitor de mic".

"Poate că ar trebui să ne concentrăm la relațiile de apărare cu aceste regiuni decât să ne extindem influența în multe altele, precum China sau India", a mai adăugat șeful Statului Major britanic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Decembrie 2011
Stire din Actual : Revoltă în China
Pagina a fost generata in 0.3372 secunde