Anders Breivik, inculpat oficial pentru acte de terorism

229
Anders Breivik, inculpat oficial pentru acte de terorism - andersbreivik-1331135238.jpg
Extremistul de dreapta Anders Behring Breivik, autorul atacurilor soldate cu 77 de morți anul trecut în Norvegia, a fost inculpat în mod oficial ieri, de Parchet, pentru "acte de terorism" și "omucideri voluntare".

Aceste acuzații includ pedepse de 21 de ani de închisoare sau detenție într-o instituție specializată - pedeapsă ce poate fi prelungită până când deținutul nu mai este considerat un pericol - cu excepția cazului în care este declarat iresponsabil din punct de vedere penal, situație în care riscă internarea într-o instituție psihiatrică, posibil pe viață.

Actul de acuzare i-a fost citit lui Behring Breivik la închisoarea Ila, din apropiere de Oslo, unde se află în prezent în arest preventiv, în aștep-tarea deschiderii procesului său la 16 aprilie.

"El era absolut calm", a declarat Tore Jo Nielsen, unul dintre ofițerii de poliție care l-au informat cu privire la inculparea sa.

La 22 iulie 2011, deghizat în polițist, extremistul care are în prezent 33 de ani a deschis focul timp de o oră la o școală de vară a tinerilor laburiști, pe insula Utoya, în apropiere de Oslo. Anterior, el detonase o bombă în apropiere de sediul Guvernului norvegian.

Parchetul s-a declarat pregătit săptămâna trecută să recunoască iresponsabilitatea penală a lui Breivik, în cazul în care nu vor apărea noi elemente privind sănătatea sa mentală, care să ducă la o concluzie diferită, până la sfârșitul procesului

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Octombrie 2011
Stire din Actual : Românii care au îngrozit Norvegia
Pagina a fost generata in 0.6743 secunde