Anders Fogh Rasmussen: "Ușa NATO este deschisă pentru aderarea Irlandei"

2297
Anders Fogh Rasmussen:
Alianța Nord-Atlantică ar saluta orice candidatură a Irlandei de aderare la organizație, a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, subliniind însă că inițiativa aparține fiecărei țări în parte. 


Într-un interviu pentru Irish Times înaintea primei vizite în Irlanda a unui secretar general al NATO, Rasmussen a spus că alianța are o "politică a ușilor deschise" în ceea ce privește extinderea.

"Ușa noastră rămâne deschisă pentru țările europene, democrațiile europene care îndeplinesc criteriile necesare și pot contribui la securitatea euroatlantică, însă, bineînțeles, depinde de fiecare partener în parte să decidă dacă vrea să-și dezvolte relația și parteneriatul cu NATO", a spus el.

Deși Irlanda nu este membră a NATO, are legături cu această organizație prin Parteneriatul pentru Pace, un program bilateral care le permite forțelor irlandeze să fie folosite pentru operațiuni de menținere a păcii și de management al crizei, atunci când există un mandat ONU și aprobare parlamentară.

Rasmussen se va afla, astăzi, la Dublin pentru o întâlnire informală a miniștrilor apărării din UE, în contextul în care Irlanda deține președinția semestrială a blocului comunitar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Decembrie 2012
Stire din Actual : Regimul sirian  este aproape  de prăbușire
Pagina a fost generata in 1.0123 secunde