Aproximativ 650.000 de semnături pentru reducerea drepturilor sârbilor în Croația

121
Aproximativ 650.000 de semnături  pentru reducerea drepturilor sârbilor în Croația - aproximativ-1386515715.jpg

Articole recomandate

Aproximativ 650.000 de croați au semnat o petiție, la solicitarea veteranilor de la Vukovar, un număr suficient pentru a cere convocarea unui referendum privind reducerea drepturilor minorității sârbe, au anunțat organizatorii.

"Am strâns 650.000 de semnături, ceea ce este suficient pentru a cere organizarea unui referendum", a declarat, pentru AFP, Dragutin Glasnovici, un reprezentant al unui grup de asociații ce regrupează atât victime ale războiului, cât și foști refugiați croați.

Potrivit acestei inițiative, față de care Guvernul este ostil, o minoritate va putea folosi oficial limba maternă și alfabetul doar în regiunile în care reprezintă cel puțin 50 la sută din populație.

Această propunere de reducere a drepturilor ar afecta oficial toate minoritățile din țară, dar ea vizează de fapt minoritatea sârbă.

Obiectivul este de a împiedica folosirea oficială a alfabetului chirilic - utilizat de sârbi - la Vukovar, oraș aproape ras de pe fața pământului de forțele sârbe în timpul conflictului croato-sârb din 1991-1995. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0338 secunde