Astfel realizăm că regulile din poker se aplică în viața de zi cu zi

73
Pokerul este un joc de cărți care a devenit extrem de popular în ultimii ani, mai ales datorită posibilității de a-l accesa online. Și deși unele persoane au impresia că acesta este simplu de jucat, pentru a-l stăpâni cu adevărat, trebuie să fii bun la matematică, dar și la psihologie. Un jucător își poate croi drumul spre victorie, cu aceste cunoștințe, care sunt ca niște ași în mânecă.

 




Un aspect extrem de important este că tehnicile și regulile nescrise folosite de jucătorii profesioniști pot fi implementate în alte jocuri de cărți, precum și în sport și afaceri. Și mai mult decât atât, în viața de zi cu zi, ele ne pot ajuta să facem față circumstanțelor stresante sau doar neplăcute. Însă, înainte de a ne putea baza pe ele, e important să luăm aminte la indicații pe care nici măcar nu e atât de complicat să le descoperim. Pentru a fi pregătit pentru un moment precum showdown-ul, când arăți ceea ce ai (și asta nu se întâmplă doar într-un joc de poker), să știi ce reprezintă o chintă regală sau o chintă de culoare este mai mult decât esențial.

Cea mai importantă regulă dintre toate este să ne păstrăm mintea la conducere sau, altfel spus, să rămânem raționali. În anii '70, Johnny Moss era cel mai mare nume din poker, câștigând ediția inaugurală WSOP și fiind inclus în Poker Hall of Fame. Jucătorul născut în Texas era cunoscut pentru abordarea metodică a jocului, în care deciziile sale se bazau mai degrabă pe rațiune, decât pe simple bănuieli. Acest lucru l-a făcut să fie unic în universul pokerului, care la acea vreme era jucat mai ales de jucători care se bazau pe serendipitate. De fapt, una dintre cele mai faimoase tehnici de poker folosite de Johnny Moss era să-și blocheze complet emoțiile și să-și controleze pe deplin mintea. La fel ca și atunci, și astăzi este valabil principiul că nimic altceva nu va schimba sau afecta mâna adversarului. Pokerul consolidează această perspectivă bazată pe realitate, pedepsindu-i pe cei care acționează bazându-se pe emoții și nu se lasă îndrumați de rațiune.

Ca o continuare la ideea de mai sus, o persoană rațională poate câștiga un avantaj față de rivalii săi, atunci când observă că aceștia acționează mai degrabă pe baza emoțiilor decât pe simțul realității. În astfel de circumstanțe, e de la sine înțeles că persoana rațională va obține mai rapid victoria. În afaceri, în schimb, chiar nu este nevoie să te asociezi cu astfel de persoane. În schimb, trebuie doar să stai departe de ele. Un om de afaceri rațional trebuie să stea departe de cei iraționali, deoarece își pot aduce compania într-o situație nefavorabilă. Uneori, a nu face afaceri cu cineva poate fi mai benefic decât a face o afacere aparent profitabilă.

O altă regulă de ținut minte este să savurezi decizia corectă. Este important să fii mândru de deciziile tale, chiar dacă acestea nu s-au dovedit profitabile la momentul respectiv și să îți păstrezi energie pentru a te bucuria de cea corectă. A face un fold atunci când ai o mână slabă nu îți va aduce victoria. De fapt, înseamnă să te îndepărtezi complet de ea, dar uneori este tot ceea ce îți rămâne de făcut. Vestea bună este că poți implementa această regulă la orice în viață. A lua o decizie înțeleaptă este ceva de care ar trebui să fii mândru, chiar dacă nu îți aduce niciun câștig imediat. Cu toate acestea, o astfel de decizie este probabil să dea roade în viitor. Și chiar dacă nu dă roade, își va face totuși rolul, oferindu-ți un sentiment de ecuanimitate față de câștig sau pierdere.

Nu în ultimul rând, a nu se trece cu vederea faptul că a face all-in în mod constant nu este chiar cea mai bună idee. O modalitate excelentă de a câștiga prioritate este să-ți convingi adversarii că ai o mână câștigătoare. Cea mai ușoară metodă este să faci all-in – adversarii tăi vor crede că ești atât de încrezător pentru că ai cărți bune. Uneori, acest lucru funcționează; uneori, nu. Și când nu funcționează, înseamnă că este sfârșitul jocului tău. Deci, dacă nu îți dorești să pierzi tot ce ai, nu te precipita. Alege all-in doar atunci când ești sigur că vei câștiga. Ne putem da seama fără eforturi că în multe situații din viața de zi cu zi e bine să cântărim totul bine dinainte și să nu ne aruncăm cu capul înainte.






Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4741 secunde