Video Monument-simbol al Costineștiului, distrus peste noapte

1462
Monument-simbol al Costineștiului, distrus peste noapte - untitled-1708431847.jpg
Un simbol al litoralului a fost distrus. Un localnic din Costineşti a fost cel care a observat că lucrarea de artă a fost pusă la pământ. Vorbim despre o sculptură din anii '70, creată de Eugen Pătraşcu. Denumirea este ambiguă. Unii o cunosc drept Ceasul Nerotitor. În documente apare sub numele de Compoziţie Spaţială. Cel care a pus-o la pământ nu avea acest drept, o arată documentele.

Sculptura se află pe faleza sudică a Stațiunii Tineretului, pe un teren ce aparține Biroului de Turism pentru Tineret (BTT). Abia după ce Primăria Costinești a trimis Poliția Locală acolo, a aflat că terenul în cauză este închiriat unui investitor privat. Practic cine a demolat lucrarea de artă trebuie să răspundă.

De zeci de ani monumentul este un simbol al staţiunii Costineşti. Peste noapte însă sculptura s-a transformat într-un morman de pietre. "Acest monument face parte din identitatea stațiunii, ca altele de altfel. Atât eu, dar și localnicii, suntem revoltați că astfel de atrocități au loc la Costinești. Localnicii au trecut pe aici și au identificat aceasta tristețe, acest moment care nu este benefic pentru identitatea noastră. Noi ne aflam pe raza BTT-ului, aceștia sunt proprietari și subînchiriază antreprenorilor pe care îi așteptam cu drag, dar îi rugăm să ne respecte identitatea și localitatea”, a declarat Mugurel Călin, consilier local.

Proprietarul a fost amendat cu 10 000 lei.


Ce spune Poliţia Constanţa despre incident  

“La data de 16 februarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mangalia – Secția 3 Poliție Costinești au fost sesizați cu privire la faptul că o construcție din beton, aflată în patrimoniul unei societăți comerciale, ar fi fost distrusă. Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3394 secunde