Comisia Europeană consideră că nu e nevoie de o anchetă penală pentru a stabili de ce a murit Aleksei Navalnîi

718
Comisia Europeană consideră că nu e nevoie de o anchetă penală pentru a stabili de ce a murit Aleksei Navalnîi - 1-1708438746.jpg

Articole de la același autor

Peter Stano, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a afirmat, marţi, 20 februarie, că nu este necesară o anchetă penală pentru a dovedi vina autorităţilor ruse în privinţa morţii disidentului Aleksei Navalnîi, transmite agenţia ANSA.

Vicepremierul italian Matteo Salvini apreciase anterior că modul în care s-a produs decesul trebuie stabilit de medici şi magistraţi, menţionează aceeaşi agenţie. „Mi-e greu să îmi dau seama ce se întâmplă în Italia, cum pot judeca ce s-a întâmplat de cealaltă parte a lumii?”, s-a întrebat el retoric, a spus el, susţinând că deocamdată este imposibil de stabilit cine este vinovat.

Solicitat să comenteze poziţia lui Salvini, Stano a declarat că „nu avem nevoie de anchete penale pentru a stabili exact ce a provocat moartea disidentului”.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că Navalnîi a fost supus unor „intimidări continue” şi a reamintit că Italia a fost de acord cu declaraţia prin care Uniunea Europeană a condamnat Rusia pentru moartea acestuia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5203 secunde