Proiectul Franţei de a vira 120 milioane de euro în contul agenţiei AFP, aprobat de Comisia Europeană

166
Proiectul Franţei de a vira 120 milioane de euro în contul agenţiei AFP, aprobat de Comisia Europeană - 1-1703057473.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a aprobat, în baza regulilor UE în materie de ajutoare de stat, proiectul Franţei de a vărsa către Agenţia France-Presse (AFP) o compensaţie anuală de 120 de milioane de euro pentru misiuni de interes general în perioada 2024-2028.

Comisia a evaluat măsura prevăzută de Franţa cu privire la reguli ale UE în materie de ajutoare de stat şi, în special articolul 106, alineatul 2, din tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, precum şi la norme privind compensarea serviciului public în baza încadrării serviciilor de interes economic general.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, proporţională şi adecvată pentru atingerea obiectivului urmărit, şi anume de a compensa AFP pentru îndeplinirea unor misiuni de interes general care i-au fost atribuite. Pe această bază, Comisia a autorizat măsura franceză în conformitate cu reguli ale UE privind ajutoarele de stat.

Versiunea neconfidenţială a deciziei va fi disponibilă sub numărul SA.105847 în registrul ajutoarelor de stat de pe site-ul Comisiei privind concurenţa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.641 secunde