O nouă demisie din Comisia Europeană. Jutta Urpilainen va candida la preşedinţia Finlandei

311
O nouă demisie din Comisia Europeană. Jutta Urpilainen va candida la preşedinţia Finlandei - 1-1700473214.jpg

Articole de la același autor

Comisarul european pentru parteneriate internaţionale, finlandeza Jutta Urpilainen, şi-a anunţat intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale din ţara sa, ceea ce înseamnă o demisie în plus din cadrul executivului european, relatează agenţia AFP.

Jutta Urpilainen a afirmat, într-un discurs la Tampere, că este pregătită să fie candidatul Partidului Social Democrat finlandez (SDP) şi să participe la campania prezidenţială cu începere de la 2 decembrie.

Alegerile prezidenţiale din Finlanda vor avea loc pe 28 ianuarie 2024, cu un posibil al doilea tur pe 11 februarie.

„Comisarul îşi ia concediu fără plată, cu opţiunea de a reveni în cadrul executivului european dacă va fi înfrântă la prezidenţiale”, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei, Balazs Ujvari. „În timpul absenţei sale, un alt comisar va urma să-şi asume temporar responsabilităţile acesteia”, a adăugat el.

Finlandeza se află în aceeaşi situaţie cu o altă figură emblematică a Comisiei, daneza Margrethe Vestager, care s-a retras din executivul european în septembrie pentru a-şi face campanie pentru preşedinţia Băncii Europene de Investiţii. De asemenea, fostul comisar bulgar Maria Gabriel şi comisarul olandez Frans Timmermans au demisionat din funcţiile lor pentru a se implica în politica naţională.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4731 secunde