Comisia Europeană, propunere pentru folosirea fondurilor ruseşti îngheţate la reconstrucţia Ucrainei

185
Comisia Europeană, propunere pentru folosirea fondurilor ruseşti îngheţate la reconstrucţia Ucrainei - 1-1695367545.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană este pregătită să prezinte o propunere cu privire la folosirea activelor ruseşti îngheţate pentru reconstrucţia Ucrainei, o temă care va fi abordată din nou la sfârşitul lunii septembrie, a anunţat un purtător de cuvânt comunitar, relatează agenţia EFE.

Acesta a amintit, la conferinţa de presă zilnică a Comisiei Europene, că trebuie efectuată o diferenţiere între activele ruseşti publice şi cele private, pentru cele din urmă fiind nevoie de un cadru de reglementare diferit.

De pildă, activele private îngheţate sau puse sub sechestru pot fi confiscate numai în urma comiterii unui delict sau dacă persoana responsabilă a fost condamnată penal.

Cât despre activele publice ruseşti îngheţate în UE, purtătorul de cuvânt comunitar Christian Wigand a spus că valoarea acestora depăşeşte suma de 200 de miliarde de euro, fiind în special active ale Băncii Centrale a Rusiei.

Pe de altă parte, în ce priveşte activele private, deţinute de oligarhi şi companii ruse, acelaşi purtător de cuvânt al Comisiei Europene a spus că aceasta a propus incriminarea penală a tentativelor de eludare a sancţiunilor impuse Rusiei după declanşarea războiului împotriva Ucrainei, astfel încât să poată fi confiscate bunuri private, iniţiativă încă aflată în stadiul de negociere între instituţiile europene şi pe care Bruxellesul speră să o poată finaliza în curând.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2786 secunde