Comisia Europeană i-a deblocat Ungariei 10,2 miliarde de euro din fondurile de coeziune

207
Comisia Europeană i-a deblocat Ungariei 10,2 miliarde de euro din fondurile de coeziune - 1-1702537744.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a anunţat deblocarea a 10,2 miliarde de euro din fondurile de coeziune ce revin Ungariei, înaintea unui summit european la care premierul ungar Viktor Orban ameninţă că se va opune lansării negocierilor de aderare cu Ucraina şi unui ajutor financiar al UE de 50 de miliarde de euro destinat Kievului, relatează agenţia AFP.

Aplicând în premieră noul mecanism de condiţionalitate ce permite Comisiei Europene să reţină fondurile ţărilor UE despre care consideră că încalcă statul de drept, executivul comunitar a îngheţat în decembrie anul trecut 21,7 miliarde de euro fonduri europene destinate Ungariei.

Dar Comisia Europeană estimează acum că reformele introduse de guvernul ungar pentru susţinerea independenţei sistemului judiciar sunt suficiente pentru a debloca fonduri de coeziune în valoare de 10,2 miliarde de euro.

„Am primit garanţii suficiente pentru a spune că independenţa justiţiei va fi consolidată în Ungaria”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

Persistă însă deficienţe ce privesc achiziţiile publice, conflictele de interese sau combaterea corupţiei, prin urmare restul fondurilor de coeziune rămân blocate, a indicat comisarul european.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6027 secunde