Atac aerian asupra unui autobuz plin cu copii. Cel puțin 43 de morți, majoritatea cu vârste sub 10 ani

222
Atac aerian asupra unui autobuz plin cu copii. Cel puțin 43 de morți, majoritatea cu vârste sub 10 ani - atac-1533821502.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 43 de oameni au murit și alți 61 au fost răniți, joi dimineață, într-un atac aerian care a lovit și un microbuz plin cu copii care mergeau la școală, în provincia Saada, din nordul Yemenului, anunță reprezentanța Comitetului Internațional al Crucii Roșii, citată de presa internațională.


Cele mai multe victime au vârste sub 10 ani, a precizat un oficial medical. Atacul aerian a fost comis de coaliția condusă de Arabia Saudită, care a calificat lovitura aeriană drept "o operațiune militară legitimă".


"Atacul care s-a produs astăzi în provincia Saada este o operațiune militară legitimă împotriva unor elemente care (...) au tras noaptea trecută o rachetă contra orașului (saudit) Jizan, făcând un mort și răniți printre civili", a precizat coaliția, într-un comunicat.


Atacul a avut loc într-o piață aglomerată din orașul Dahyan, controlat de rebelii Houthi. Al Masirah, o televizune pro-Houthi, a transmis că autobuzul în care se aflau elevii care mergeau la lecții de vară pentru studierea Coranului a fost țintit intenționat, relateazâ Al Jazeera.


Arabia Saudită și aliații arabi duc o luptă în Yemen de mai bine de trei ani împotriva rebelilor Houthi, sprijiniți de Iran, care controlează o mare parte din nordul Yemenului, inclusiv capitala Saana, și care a dat o lovitură de stat în 2014, forțând guvernul în exil.


SUA și Marea Britanie au fost adeseori criticate pentru acordarea de ajutoare militare și logistice coaliției conduse de Arabia Saudită. Până acum, aproape 10.000 de oameni au murit în războiul din Yemen, pe care ONU l-a descris drept "cea mai mare criză umanitară" a momentului.


Sursa: Digi24.ro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1834 secunde