ATAC asupra unei școli cu sute de elevi: Cel puțin 20 de morți

79
ATAC asupra unei școli cu sute de elevi: Cel puțin 20 de morți - pakistancelputin13mortiinurmaunu-1418724461.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 20 de persoane, majoritatea elevi, au fost ucise, iar alte 36 rănite, marți, într-un atac comis de un comando taliban asupra unei școli pentru copiii militarilor de la Peshawar, cel mai important oraș din nord-vestul Pakistanului, potrivit unui nou bilanț prezentat de autorități. Armata a intervenit rapid, iar schimburi de focuri aveau loc marți dimineața în această instituție, în care se aflau câteva sute de elevi.

Asaltul a fost revendicat de Mișcarea Talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare islamistă rebelă din țară, ca răzbunare față de ofensiva militară în curs împotriva sa, în bastioanele din zonele tribale din apropiere de Peshawar, a declarat pentru AFP Muhammad Khurasani, un purtător de cuvânt al insurgenților.

"L-am declanșat în urma unei anchete care a arătat că unii dintre copiii mai multor oficiali de rang înalt din cadrul armatei studiază în această școală", a declarat el. Atacul s-a soldat cu cel puțin 20 de morți și 36 de răniți, majoritatea victimelor fiind împușcate. Sharif Khan, un medic de la Lady Reading, principalul spital din oraș, a confirmat că spitalul a primit cel puțin trei cadavre și răniții.

Un reprezentant al poliției locale a declarat că bilanțul ar putea crește, adăugând că a auzit o explozie puternică, putând indica faptul că unul sau mai mulți atacatori ar fi putut să detoneze bombe artizanale pe care le purtau asupra lor.

"Au avut loc schimburi de tiruri la școala publică a armatei din Peshawar. Trupele au încercuit zona și-i caută pe atacatorii rebeli", a declarat pentru AFP un oficial militar local. "Mulți elevi și profesori au fost evacuați", a adăugat el, fără să precizeze despre câte peersoane este vorba, scrie Mediafax.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4478 secunde