Șefi Al-Quaida, uciși în Pakistan

97
Șefi Al-Quaida, uciși în Pakistan - alqaeda-1417954027.jpg

Articole recomandate

Armata americană a ucis un lider marcant al grupării al-Qaida, la doar o zi după ce trupele pakistaneze au ucis un înalt responsabil al grupării islamiste, căutat de SUA pentru plănuirea unui atentat la metroul din New York în 2009, în cadrul unei operațiuni țintite în fiefurile islamiste din apropiere de frontiera cu Afganistanul.

Adnan al-Shukrijumah, al cărui nume figura pe lista SUA a "celor mai căutați teroriști" și pentru a cărui capturare FBI oferea 5 milioane de dolari, a fost eliminat într-o operațiune în Waziristanul de Sud, fief al talibanilor la granița cu Afganistanul, a anunțat armata pakistaneză într-un mesaj transmis AFP.

De asemenea, o dronă a armatei americane a ucis patru militanți al-Qaida, printer care Omar Farook, șeful diviziei media a grupării care acoperea propaganda pe Afganistan și Pakistan. El a fost primul pakistanez care a fost numit într-o poziție cheie în gruparea teroristă. Mai nou, Farook se ocupa de extinderea propagandei islamiste în India și Asia de Sud-Est.

Celălalt lider, al-Shukrijumah, considerat drept șeful operațiunilor externe și o "stea în ascensiune" a Al-Qaida, a fost inculpat pentru un complot care a vizat detonarea unor bombe în metroul din New York în septembrie 2009.

De origine saudită, Adnan al-Shukrijumah ar fi urcat unul câte unul eșaloanele rețelei create de Osama Ben Laden, după ce a început ca spălător de vase într-o tabără de antrenament a Al-Qaida, scrie evz.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3647 secunde