Atac rasist împotriva unei familii de români, în Irlanda de Nord

231
1
Atac rasist împotriva unei familii  de români,  în Irlanda de Nord - atacrasist-1453908031.jpg

Articole recomandate

Doi soți români care locuiesc în Belfast, capitala Irlandei de Nord, au spus că nu se mai simt în siguranță în casa lor, după ce mașina le-a fost arsă în întregime într-un atac rasist, relatează Belfast Telegraph, în pagina online.

Mașina a fost grav avariată, iar poliția investighează această incendiere premeditată drept infracțiune motivată de ură.

Potrivit unor informații, în ultimele săptămâni au mai avut loc acte de intimidare rasială în zonă.

Daniel Cîrpaci, în vârstă de 25 de ani, locuiește împreună cu soția sa și cu cei doi copii pe strada Elbor din Belfast. Acesta a declarat pentru Belfast Telegraph că s-a întors de la serviciu și și-a găsit mașina în flăcări.

"Lucram noaptea trecută, și am venit aici în jurul orei trei dimineața", a spus el. "În jurul orei 1.40 cineva mi-a incendiat mașina. Nu știu de ce s-a întâmplat acest lucru".

"Am locuit pe această stradă timp de două luni fără probleme. Aici toată lumea este binevoitoare (...)", a mai spus Daniel Cîrpaci.

Cîrpaci a precizat că acesta este primul atac de intimidare cu care s-a confruntat după doi ani petrecuți în Irlanda de Nord. Acesta a adăugat că părinții lui aveau programată o vizită acolo, însă el nu mai dorește să locuiască în zonă și se teme pentru siguranța familiei lui.

Comentează știrea

DODO
28 ianuarie 2016
de ce oare ?

Comporamentul multor conationali de-ai nostrii a dus ( si nu de ieri ) la o saturatie a populatiilor ,, gazda ,, Noroc cu migrantii ca le-a mai distras atentia de la noi ,dar acum am revenit si ne-am reocupat primul loc la absorbtia antipatiilor tarilor civilizate. Cred ca rasismul il provocam noi deoarece acesta nu se manifesta si fata de altii ( polonezi , unguri , cehi , slovaci sirbi ...etc. ) sa nu ne lamentam si sa recunoastem ca nici noua nu ne-ar place sa intre in casa noastra unul ,sa se cace in mijlocul sufrageriei si la plecare sa-ti si ciordeasca butelia ! pacat ca intra in aceeasi oala toti romanii.Numai de noi depinde sa ne reabilitam.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Noiembrie 2014
Stire din Sport : Mircea Sandu, atac la adresa lui Burleanu
Pagina a fost generata in 0.4194 secunde