ATAC taliban asupra unei școli cu sute de elevi din Pakistan: Cel puțin 95 de morți

91
ATAC taliban asupra unei școli cu sute de elevi din Pakistan: Cel puțin 95 de morți - 628x471-1418726354.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 95 de persoane, dintre care 82 de copii, au fost ucise marți în atacul lansat de un comando taliban asupra unei școli pentru copiii militarilor de la Peshawar, cel mai important oraș din nord-vestul Pakistanului, potrivit unui nou bilanț prezentat de autorități. Confruntările între armată și atacatori continuau la ora prânzului, în urma acestui atac revendicat de talibani ca răzbunare față de ofensiva militară în curs împotriva lor, în bastioanele din zonele tribale din apropiere de Peshawar.

"L-am declanșat în urma unei anchete care a arătat că unii dintre copiii mai multor oficiali de rang înalt din cadrul armatei studiază în această școală", a declarat Muhammad Khurasani, un purtător de cuvânt al Mișcării Talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare islamistă rebelă din țară. "Au avut loc schimburi de tiruri la școala publică a armatei din Peshawar. Trupele au încercuit zona și-i caută pe atacatorii rebeli", a declarat pentru AFP un oficial militar local. "Mulți elevi și profesori au fost evacuați", a adăugat el, fără să precizeze despre câte persoane este vorba.

"Cinci sau șase persoane au intrat în școală, înarmate și purtând uniforme militare. Doi elevi au fost răniți de focuri de armă", a precizat o sursă din școală.

"Am trimis șase oameni pentru acest atac, inclusiv lunetiști și kamikaze", a confirmat pentru AFP Khurasani.

"Acest atac este un răspuns la ofensiva Zarb-e-Azab, la valul de asasinate comise în rândul talibanilor și la hărțuirea rudelor lor", a adăugat purtătorul de cuvânt TTP, scrie Mediafax.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6808 secunde