Atentat terorist la Ankara! 28 de morți și zeci de răniți

175
Atentat terorist la Ankara!  28 de morți și zeci de răniți - atentatmasinacapcana-1455802693.jpg

Articole recomandate

Atentatul cu mașină capcană care a vizat, miercuri seară, vehicule militare, în centrul capitalei turce, a făcut cel puțin 28 de morți și 61 de răniți, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Ankara, potrivit AFP.

"Acest atac terorist laș a costat viața a 28 de persoane, 61 de cetățeni fiind răniți", a declarat presei purtătorul de cuvânt, vicepremierul Numan Kurtulmus, care a promis că executivul va face "lumină deplină" asupra acestui atentat. "Autorii acestui atentat vor fi găsiți", a dat el asigurări.

Ministrul turc al Justiției, Bekir Bozdag, a condamnat pe rețeaua Twitter ceea ce el a numit "atacul terorist" de la Ankara. Ministerul turc al Sănătății a anunțat că 32 de ambulanțe s-au deplasat la locul exploziei.

În urma acestui atac, guvernul turc a decis să impună o interdicție temporară și parțială asupra transmisiunilor de la locul incidentului. Interdicția se referă la imaginile de la locul deflagrației și informațiile neoficiale difuzate de mass-media.

Atacatorul, un imigrant?

Autorul atentatului sângeros ar fi un cetățean sirian, identificat pe baza amprentelor digitale, scrie cotidianul pro-guvernamental Yeni Safak.

Potrivit cotidianului menționat, atentatorul, identificat sub numele de Salih Necar, a intrat în Turcia cu valul de refugiați din Siria.

Potrivit aceleiași surse, autovehiculul folosit în atac fusese închiriat în orașul Izmir, din vestul Turciei, în urmă cu circa două săptămâni.

Nouă persoane au fost arestate după atentatul de miercuri seară de la Ankara, a anunțat, ieri, premierul Ahmet Davutoglu, care a atribuit atacul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și miliției kurde siriene YPG, potrivit agențiilor France Presse și Reuters.

Potrivit lui Davutoglu, atentatul a arătat că YPG este o organizație teroristă, iar Turcia se așteaptă la cooperare din partea aliaților săi împotriva grupării kurde siriene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5571 secunde