Au fost desemnaţi judecătorii din BEC pentru alegerile europarlamentare şi locale. Lista transmisă de ICCJ

162
Au fost desemnaţi judecătorii din BEC pentru alegerile europarlamentare şi locale. Lista transmisă de ICCJ - alegeri-judecatori-bec-1710509160.jpg

Articole de la același autor

Instanţa supremă i-a desemnat, prin tragere la sorţi, pe cei şapte judecători care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile europarlamentare şi locale, care vor avea loc pe 9 iunie.


Tragerea la sorţi a avut loc vineri, în şedinţă publică, unde au participat judecători de la ICCJ, reprezentanţi ai partidelor, dar şi preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.


Au fost traşi la sorţi patru judecători de la secţiile civile, doi de la Secţia penală şi un magistrat de la Secţia contencios:
Gheorghe Liviu Zidaru - Secţia I Civilă;
Adina Georgeta Ponea - Secţia I Civilă;
Ianina Blandiana Grădinaru - Secţia a II-a Civilă;
Ruxandra Monica Duţă - Secţia a II-a Civilă;
Leontina Şerban - Secţia Penală;
Ioana Bogdan - Secţia Penală;
Vasile Bîcu - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.


Potrivit art. 2 alin (4) din OUG nr. 21/2024, în termen de 24 de ore de la alegerea preşedintelui său, Biroul Electoral Central se completează cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente şi cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic şi al fiecărei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale prevăzute la alin.(2) lit. c), d) şi e), iar în termen de 48 de ore de la rămânerea definitivă a candidaturilor, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic şi al fiecărei organizaţii a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri, altele decât cele prevăzute la alin. (2) lit. c), d) şi e), în limita numărului de membri prevăzut la alin. (2).


Guvernul a adoptat pe 8 martie o ordonanţă de urgenţă care prevede comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, stabilind data de 9 iunie pentru ambele tipuri de scrutin.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5547 secunde