AUR, explicații după ce Poșta Română a distribuit flyere cu partidul condus de George Simion

869
AUR, explicații după ce Poșta Română a distribuit flyere cu partidul condus de George Simion - postaromanaaur12426000-1702121806.jpg
Mai mulți pensionari care au primit pensia prin intermediul Poștei Române, au primit pe lângă bani și un flyer al partidului AUR.


Distribuirea materialului prezent poate fi interpretat drept „propagandă”, fiind distribuit în afara perioadei electorale (N.R. Campania electorală durează doar 30 de zile înaintea zilei alegerilor, însă partidele se pot promova și în restul timpului sub anumite condiții).


„Este vorba de un serviciu pe care Poșta Română îl pune la dispoziție oricui este interesat de a transmite flyere, ziare și așa mai departe. Deci, nu e un „serviciu-favor” făcut nouă. Este un contract încheiat cu Poșta Română. După cum ați punctat și dumneavoastră, valoarea se va actualiza după un număr efectiv de flyere. Nu am cum să vă zic o sumă exactă pentru că se va actualiza după un număr de flyere distribuite. Valoarea flyerelor este în jur de 289.170 RON, cu TVA-ul inclus, însă acesta a fost machetarea, care a fost în regie proprie”, a transmis Departamentul de Comunicare al AUR pentru DC News.ro


Jurnaliștii au întrebat dacă flyerele sunt distribuite la nivel local, regional sau național, iar răspunsul primit a fost că flyerele ajung la românii din toată țara.


„La câte persoane ar trebui să ajungă aceste flyere”, am primit informația oficială de la AUR că „flyerele nu sunt exclusive pensionarilor”.


Despre natura contractului, reprezentanții AUR au spus că: „Este vorba de un contract de prestări servicii prin care Poșta Română pune la dispoziția oricui este interesat de un astfel de serviciu. În România sunt 9 milioane de numere poștale unde societatea poate distribui”, a explicat AUR.


Potrivit aceleiași surse, mesajul flyerului nu este campanie electorală: „Nu este vorba de campanie electorală. Pe pliantele respective nu se face nicio referire sau îndemn de vot. Astfel, nu putem vorbi de o campanie electorală. Mai mult la acest gen de acțiuni au apelat și celelalte partide politice cum a fost în cazul PSD-ului, a PNL-ului, dar și a USR-ului, nu mai departe de anul 2019, sau chiar și în 2014 când PSD s-a folosit de același serviciu prin care și-a distribuit materialele cu “Klaus Iohannis vrea să îți taie pensia”, a mai adăugat Departamentul de Comunicare al AUR.


Întrebați dacă sumele alocate distribuirii flyerelor către Poșta Română vor fi declarate către Autoritatea Electorala Permanenta, cei de la AUR au răspuns că: „Acțiunea cu flyere este activitate de informare și propagandă politică. Ea este admisă. Sumele se declară lunar la AEP”, a încheiat Departamentul de Comunicare al AUR.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3878 secunde