Austria amână scrutinul prezidențial, din cauza problemelor cu plicurile

123
Austria amână scrutinul prezidențial, din cauza problemelor cu plicurile - austriaamana-1473683288.jpg

Articole recomandate

Alegerile prezidențiale din Austria, stabilite pentru 2 octombrie, vor fi amânate din cauza faptului că plicurile folosite la votul prin corespondență se desigilează foarte ușor, a anunțat ieri ministrul de interne Wolfgang Sobotka, informează DPA și EFE.

Într-o conferință de presă, ministrul austriac a precizat că votul ar putea fi reprogramat fie pentru 27 noiembrie, fie pentru 4 decembrie.

"Am cerut parlamentului să fixeze o nouă dată pentru a putea garanta o desfășurare fără erori a scrutinului", a declarat ministrul austriac, care și-a exprimat preferința pentru data de 27 noiembrie.

La 9 septembrie, Ministerul de Interne austriac anunțase că ia în calcul amânarea din motive tehnice a celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

"Dacă un eșec evident în producerea plicurilor face imposibilă desfășurarea normală a alegerilor, atunci este de datoria mea, în calitate de șef al celei mai înalte autorități electorale, să iau imediat în con-siderare o amânare a scrutinului", afirmase ministrul de interne austriac, Wolfgang Sobotka, într-o declarație difuzată vinerea trecută pe e-mail și citată de Reuters.

Al doilea tur al prezidențialelor din Austria, desfășurat pe 22 mai, a fost invalidat în urma neregulilor la numărarea voturilor prin corespondență.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6249 secunde