Aviația militară siriană a efectuat raiduri aeriene în vestul Irakului. Zeci de civili au murit, sute sunt răniți

153
Aviația militară siriană a efectuat raiduri aeriene în vestul Irakului. Zeci de civili au murit, sute sunt răniți - 646x404-1403707907.jpg

Articole recomandate

Avioane de vânătoare siriene au atacat, miercuri, poziții ale insurgenților sunniți din provincia irakiană Anbar, provocând moartea a 57 de civili și rănirea altor 120, anunță autoritățile regionale irakiene citate de CNN.

Sabah Karkhout, președintele Consiliului provincial din Anbar, a declarat pentru CNN că avioanele de vânătoare erau în mod sigur siriene, având inscripționate culorile drapelului național sirian.

Insurgenții grupului terorist Stat Islamic în Irak și Levant ocupă de câteva săptămâni numeroase provincii din Irak și avansează spre Bagdad.

Frontul al-Nusra, filiala siriană a rețelei teroriste Al-Qaida, a anunțat miercuri o fuziune la nivel local cu grupul Stat Islamic în Irak și Levant. Cele două organizații teroriste luptă de peste trei ani împotriva regimului de la Damasc.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între forțele opoziției și serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanțul conflictului depășește, potrivit estimărilor, 160.000 de morți, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.3954 secunde