Ucraina menține armistițiul, după doborârea unui elicopter în estul țării

88
Ucraina menține armistițiul, după doborârea unui elicopter în estul țării - ukraine-1403707689.jpg

Articole recomandate

Ucraina a decis menținerea armistițiului unilateral, în pofida atacului asupra unui elicopter ucrainean, care s-a soldat cu nouă morți, în estul țării, a anunțat ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin.

"Ne menținem angajamentul, menținem armistițiul unilateral", a declarat ministrul Klimkin, la finalul reuniunii cu șefii diplomațiilor din statele membre NATO.

El și-a exprimat regretul în legătură cu "evenimentele tragice" care au avut loc marți, în special doborârarea unui elicopter cu nouă soldați la bord, la periferia orașului Slaviansk, bastion al insurgenților.

"Astfel de provocări sunt foarte periculoase pentru obținerea unui armistițiu durabil", a subliniat el. Dar "noi suntem deciși să depunem toate eforturile în vederea unei detensionări a situației în est", în special la Donețk și la Slaviansk, a adăugat ministrul ucrainean de Externe.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko nu a exclus marți că ar putea pune capăt armistițiului pe care l-a decretat unilateral, după ce rebelii proruși au doborât un elicopter, iar nouă soldați și-au pierdut viața.

Pe de altă parte, armata ucraineană a denunțat miercuri încălcări "masive" ale armistițiului provizoriu și a anunțat că peste 40 de atacuri ale separatiștilor au avut loc începând de luni în estul țării.

Ministrul de Externe Pavlo Klimkin a precizat că decizia de a prelungi sau nu armistițiul, care a intrat în vigoare începând de vineri pentru o săptămână, îi revine președintelui Poroșenko. "Suntem deplin angajați în favoarea planului de pace (...) dar va depinde de evoluția situației", a menționat șeful diplomației de la Kiev, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6501 secunde