Ban Ki-moon evocă pericolul unui război civil iminent în Siria

315
"Pericolul unui război civil este iminent și real în Siria", a avertizat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, informează agențiile internaționale de presă. Potrivit lui Ban Ki-moon, "teroriștii trag foloase din haosul actual". La rândul său, mediatorul internațional Kofi Annan a evocat premisele unui grup de contact internațional asupra Siriei.

Secretarul general s-a exprimat în fața Consiliului de Securitate, reunit la New York, pentru a discuta despre criza siriană în ziua următoare masacrului de la Al-Koubeir, în provincia Hama, unde 78 de civili au fost uciși, potrivit opozanților regimului de la Damasc.

Ban Ki-moon a calificat drept "scandalos și revoltător" acest masacru. El a indicat de asemenea că s-a tras cu "arme ușoare" asupra observatorilor ONU care au încercat să meargă acolo. Diplomați ai ONU au vorbit apoi despre arme grele. Observatorii au renunțat în cele din urmă să ajungă joi în această localitate.

Mediatorul internațional Kofi Annan a confirmat, la rândul său, că "discuții sunt în curs de desfășurare cu privire la posibilitatea de stabilire a unui grup" de contact internațional asupra Siriei.

Acest grup ar trebui "să includă țari ce au o influență asupra uneia sau celeilalte tabere, guvernul și opoziția", a spus el, într-o conferință de presă, fără a preciza lista de membri ai acestui grup. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2526 secunde