Barack Obama s-a declarat "prudent" în privința armistițiului din Siria

55
Barack Obama s-a declarat

Articole recomandate

Președintele Barack Obama s-a declarat miercuri "prudent" în ceea ce privește încetarea focului care urmează să intre în vigoare sâmbătă în Siria și ale cărei modalități au fost definite de Washington și Moscova, subliniind însă că situația pe teren rămâne dificilă, relatează AFP.

"Suntem foarte prudenți pentru a nu crea așteptări prea mari", a declarat Obama în Biroul Oval, la încheierea unei întrevederi cu regele Abdallah al II-lea al Iordaniei. "Situația pe teren este dificilă dar am constat progrese modeste în cursul săptămânii trecute în ceea ce privește accesul ajutoarelor umanitare la populațiile amenințate", a adăugat Obama.

"Dacă, în săptămânile următoare, constatăm o anumită scădere a violențelor (...) aceasta ar putea fi o bază pentru un armistițiu mai îndelungat atât în nord cât și în sud și ne permite să progresăm spre o tranziție politică care va fi necesară pentru a pune capăt războiului civil în Siria", a declarat președintele american.

Propunerea de armistițiu vine la aproximativ trei săptămâni de la eșecul negocierilor de pace de la Geneva și după ce un armistițiu a fost ignorat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4245 secunde