Barack Obama: Rusia și Turcia ar trebui să treacă peste tensiuni și să se concentreze pe lupta împotriva ISIS

40
Barack Obama: Rusia și Turcia ar trebui să treacă peste tensiuni și să se concentreze pe lupta împotriva ISIS - barackobama-1448978195.jpg

Articole recomandate

Barack Obama, președintele Statelor Unite ale Americii, îndeamnă Turcia și Rusia să treacă peste tensiunile provocate de doborârea aeronavei de vânătoare ruse pentru a se concentra pe lupta împotriva jihadiste Statul Islamic.

"Turcia are dreptul la autoapărare, iar Statele Unite au un angajament solid în favoarea garantării securității și suveranității acestei țări. Însă acum este necesar ca Turcia și Rusia să depășească tensiunile și să nu fie distrase de la campania militară împotriva organizației teroriste Stat Islamic și de la eforturile de soluționare a conflictului din Siria. Avem cu toții un inamic comun - grupul terorist Stat Islamic. Vreau să mă asigur că ne concentrăm pe eliminarea acestei amenințări", a precizat Obama după o întrevedere cu președintele Erdogan, potrivit B1.ro.

Relațiile dintre Turcia și Rusia au devenit tensionate după ce aviația turcă a doborât la sfârșitul lunii noiembrie un avion de vânătoare tip Suhoi Su-24 la granția cu Siria. Turcia susține că avionul militar rus a intrat câteva secunde în spațiul său aerian, dar Kremlinul a explicat că aeronava nu a făcut acest lucru, iar Putin a avertizat că incidentul va avea "consecințe grave".

Atunci, ambii piloți ai aeronavei s-au catapultat, dar unul dintre ei a fost împușcat mortal de insurgenții sirieni de etnie turcă, iar celălalt a fost salvat într-o operațiune specială ruso-siriană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Septembrie 2015
Stire din Actual : "Criza migranților s-a agravat"
Marţi, 04 August 2015
Stire din Actual : Anunțul zilei, din SUA
Pagina a fost generata in 0.4922 secunde