Barack Obama va vota în avans, la 25 octombrie, la Chicago

193
Barack Obama va vota în avans, la 25 octombrie, la Chicago - 20120901bostandwithmeresized-1350422390.jpg
Barack Obama va vota cu 12 zile înaintea alegerilor preziden-țiale în fostul său fief la Chicago, o premieră pentru un președinte în exercițiu al Statelor Unite și o modalitate de a încuraja o participare similară celei care l-a avantajat în 2008, relatează AFP. 


"Voi vota în avans, la 25 octom-brie. Dacă statul vostru organi-zează un scrutin anticipat, faceți ca mine", a scris Obama pe contul său oficial Twitter, semnând cu inițialele, fapt ce înseamnă că el însuși a redactat mesajul.

Ulterior, comitetul de campanie al lui Obama a confirmat că președintele va merge să voteze la Chicago (statul Illinois) - fieful său politic înainte de a se muta la Casa Albă -, unde se află instalat centrul de coordonare a echipei care acționează pentru realegerea sa.

Potrivit mass-media americane, este pentru prima dată când un președinte în exercițiu nu votează în ziua scrutinului, 6 noiembrie în acest an.

Potrivit directorului de campanie al lui Obama, Jim Messina, președintele democrat în exercițiu are un avantaj solid asupra adversarului său republican Mitt Romney în ce privește voturile deja exprimate, un factor important în scrutinul din acest an, care ar urma să permită de asemenea neutralizarea eventualelor "bombardamente" publicitare ale taberei republicane.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4911 secunde