Barroso preferă să mențină actualii comisari în noua CE, dar pe alte portofolii

252

Articole recomandate

Europarlamentarul PD-L Cris-tian Preda a declarat, ieri, că popularii europeni s-au întâlnit cu președintele CE, Jose Manuel Barroso, care a afirmat că PPE a solicitat mai mult portofolii economice și că va încerca să evite situația în care un membru al fostei Comisii să primească un mandat pe aceleași portofolii.
Cristian Preda a mai precizat că grupul europarlamentarilor PPE a avut marți seară o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe tema componenței viitoarei Comisii, întâlnire la care șeful CE a fost întrebat care sunt motivele pentru care liberalii vor avea nouă comisari, în timp ce socialiștii doar cinci. Preda spune că Barroso a arătat că poziția socialiștilor în guvernele din Europa este mult mai slabă decât în Parlamentul European.
Potrivit lui Preda, Barroso a anunțat că va încerca să evite situația în care un membru al Comisiei precedente să mai primească un mandat pe același portofoliu, astfel încât cei care au fost nominalizați a doua oară de guvernele lor să aibă un alt portofoliu. "Barroso a evitat să dea vreun exemplu sau vreun nume. Personal, eu cred că va încerca să forțeze schimbarea pe posturi inclusiv prin extinderea unor portofolii sau redesenarea lor", a mai spus Preda.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6543 secunde